U Osnovnoj školi Glina održane su završne koordinacije i konferencija na kojoj su se predstavili rezultati projekta Energetska obnova Osnovne škole Glina na adresi Dr. Ante Starčevića 1, Glina. Provedba mjera energetske obnove obuhvaćala je integrirani pristup koji podrazumijeva rekonstrukciju poda potkrovlja iznad dvorane i središnjeg učeničkog trakta, rekonstrukciju zidova pročelja i ostakljenih konstrukcija te zamjenu rasvjete ekološki prihvatljivom, ugradnju termostatskih ventila na radijatore, instalaciju solarnih kolektora i ugradnju solarnog spremnika za predgrijavanje potrošne tople vode. Radove je izvodila firma Petreković uslužni obrt d.o.o., usluge stručnog nadzora pružala je firma Quadriga projekti d.o.o., a usluge projektantskog nadzora Planetaris d.o.o. Izvedeni su radovi u vrijednosti većoj od 5 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost projekta gotovo 5,5, milijuna kuna.

Projekt su zajednički realizirali Sisačko – moslavačka županija, Razvojna agencija SIMORA i Osnovne škola Glina uz financijsku pomoć Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu.

Novu i ugodnije okruženje sigurno će doprinijeti još kvalitetnijim rezultatima koje učenici i zaposlenici ove škole postižu, a sredstva za materijalne troškove koji će se ostvariti uštedama nakon izvedenih radova poduprijet će se daljnji rad škole.