Povodom završetka projekta Energetska obnova zgrade Osnovne škole Gvozd na adresi Ulica kralja Petra Svačića 21, Gvozd održana je završna koordinacija i konferencija. Radovi su obuhvaćali rekonstrukciju termotehničkih instalacija, rekonstrukciju vanjske ovojnice, zamjenu postojeće rasvjete LED rasvjetom, zamjenu postojećih kotlova i instalaciju EMP-a i rekonstrukciju gromobranskih instalacija. Radove Vrijedne gotovo 5,5, milijuna kuna realizirala je firma Venka Gradnja d.o.o. Firma Planetaris d.o.o je izvršila uslugu projektantskog nadzora, a uslugu stručnog nadzora firma Quadriga projekt d.o.o. Ukupna vrijednost projekta doseže gotovo 6 milijuna kuna.

Projekt su zajednički realizirali Sisačko – moslavačka županija, Razvojna agencija SIMORA i Osnovne škola Gvozd. Projekt je ostvaren uz financijsku pomoć Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu.

Učenici i zaposlenici škole, ali i cijela društvena zajednica ovim je projektom dobila jedan ljepši, ugodniji i funkcionalniji prostor, koji sada svojom vedrinom dominira prostorom mjesta. Uštede na materijalnim troškovima ostvarene energetskom obnovom škole usmjerit će se na nove investicije u Osnovnu školu Gvozd.