Projekt Energetska obnova zgrade Osnovne škole Ivan Goran Kovačić na adresi gora 61a, Petrinja prvi je realizirani projekt energetske obnove neke osnovne škole kojem je nositelj Sisačko – moslavačka županija. Na kraju projekta održana je završna koordinacija i konferencija kojoj su nazočili predstavnici izvođača Petreković uslužnog obrta, predstavnici stručnog nadzora Dot Konzaltinga d.o.o., predstavnici projektantskog nadzora Planetarisa d.o.o., Razvojne agencije SIMORA i Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, Gora. Provedba mjera energetske obnove obuhvaćala je integrirani pristup, ugradnju toplinske izolacije vanjskih zidova pročelja, rekonstrukciju stropa prema negrijanom tavanu, rekonstrukciju ostakljenih konstrukcija, uvođenje sustava grijanja na palete, uvođenje solarnog toplovodnog kolektora te rekonstrukciju rasvjete i električnih instalacija kotlovnice.

Ukupna vrijednost građevinskih radova iznosi gotovo 1,5 milijuna kuna, a vrijednost projekta oko 1,7 milijuna kuna. Projekt je ostvaren uz financijsku pomoć Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu.

Škola se novom vanjskom ovojnicom uklopila u prostor u kojem se nalazi, čineći njegovu prepoznatljivu cjelinu. Učenicima i zaposlenicima omogućen je prirodniji i zdraviji prostor u kojem rade i borave, što će sigurno utjecati i na rezultate koje postižu.