Sisačko – moslavačka županija uspješno je završila još jedan projekt energetske obnove. Završeni su radovi na Osnovnoj školi Josipa Kozarca, Lipovljani. Radove je izvodila tvrtka SLU – KOM d.o.o., a obuhvatili su rekonstrukciju vanjske ovojnice, rekonstrukciju stropa prema tavanu i poda na dvorani, ugradnju termostatskih ventila, instalaciju solarnog grijanja PTV-a i fotonaponskog sustava te zamjenu rasvjetnih tijela. Ukupna vrijednost projekta je gotovo 7 milijuna kuna.

Projekt su zajednički realizirali Sisačko – moslavačka županija, Razvojna agencija SIMORA i Osnovna škola Josipa Kozarca, Lipovljani uz financijsku pomoć Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu te Općine Lipovljani.

Novu i ugodnije okruženje sigurno će doprinijeti još kvalitetnijim rezultatima koje učenici i zaposlenici ove škole postižu, a sredstva za materijalne troškove koji će se ostvariti uštedama nakon izvedenih radova poduprijet će se daljnji rad škole.